середу, 7 квітня 2021 р.

                   Шановні колеги!

 28 квітня — Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі.               Цього року для його проведення МОП визначила гасло «Передбачати, готуватися та реагувати на кризу —  інвестуймо зара з у стійкі системи БЗР».                                     
       З того часу, як на початку 2020 року пандемія  перетворилася на кризу світового масштабу, вона спричинила  глибокий вплив на всі сфери життя. Пандемія торкнулася майже кожного аспекту світу праці — від ризику передачі вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), що виникли внаслідок ужиття заходів з ослаблення поширення вірусу.
      Зміщення в бік нових форм організації праці, зокрема масштабний перехід на дистанційну роботу, наприклад, створило багато можливостей для працівників, але викликало потенційні ризики щодо БЗР, зокрема психосоціальні ризики та ризики насильства.

Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі у 2021 році буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар